Махмуд Дахуд, Нейтън Редмънд, Джордан Айб, Даниел Стърдиж

Mo DahoudСпоред достоверни източници на блога, отборът на „Ливърпул“ е отправил запитване за полузащитника на „Борусия Мьонхенгладбах“ Махмуд Дахуд, но на този етап не е направил твърда оферта за 20-годишния младежки национал на Германия.

Твърди се, че трансферният комитет на „Ливърпул“ не участва в преговорите през това лято. Юрген Клоп и неговият екип са направили план, по който Майк Гордън ще работи. Клоп вече е определил максималната сума за всеки един играч в неговия списък и е дал ясно да се разбере, че няма да чака играчите да решават дълго и ще премине към следващата цел, ако даденият играч не даде ясен отговор „да“ или „не“ в кратък срок.

„Ливърпул“ наблюдават ситуацията около крилото на „Норич“ Нейтън Редмънд, макар че на този етап той не е основна трансферна цел. Ако се вярва на източник, близък до „Анфийлд“, „червените“ следят 20-годишния играч на турнира в Тулон.

Бъдещето на Джордан Айб на „Анфийлд“ продължава да бъде несигурно. Според „Дейли Мейл“ „Ливърпул“ продължават да твърдят, че не искат да продават 20-годишния играч, но агенти, представляващи мърсисайдци, са предложили Айб на други клубове във „Висшата лига“. Източници на блога информират, че той има „проблеми на личността“, дължащи се на влияние върху него извън терена, което не е много добре за неговата кариера.

Юрген Клоп е наблюдавал и разговарял с Лазар Маркович, но на този етап бъдещето на полузащитника също е несигурно. Смята се, че клуба ще напуснат през лятото Алън, Стюърт, Шкъртел, Туре, Бентеке и Богдан, като Лалана и Лукаш също може да попаднат в този списък. Запитвания за трансфер са отправени и към Хендерсън, Коутиньо, Миньоле, Стъридж и Морено.

Германският мениджър на „Ливърпул“ смята да направи Даниел Стъридж основна фигура в атаката на „Ливърпул“ през следващия сезон, макар че „Арсенал“ имат интерес към английския национал. Стъридж също предпочита да живее в Лондон заради музикалните си интереси.

Левият бек на „Кьолн“ Йонас Хектор продължава да бъде опция на Клоп за левия бек, но на този етап няма развитие по този трансфер.