Марио Гьотце разочарова феновете на „Ливърпул“, като подсказа, че бъдещето му е в „Байерн Мюнхен“

Mario Götze 2013Надеждите на „Ливърпул“ да подпишат с Марио Гьотце може би претърпяха провал, след като германският национал подсказа, че иска да остане в „Байерн Мюнхен“.

Юрген Клоп, който е бивш мениджър на „Борусия Дортмунд“ и сега води „Ливърпул“, беше идентифицирал Гьотце като една от основните си трансферни цели и беше убеден, че ще привлече бившето си протеже на „Анфийлд“.

Според достоверни източници на блога, ръководството на „Ливърпул“ е решило да подкрепи Юрген Клоп на трансферния пазар на всяка цена и са готови да променят структурата на заплащането в отбора, след като са предложили на Марио Гьотце 180 хиляди паунда на седмица плюс два милиона паунда премия при подписването на договора.

Германското издание „Билд“ информира обаче, че германският национал е решил да остане на „Алианц Арена“, като го цитира да казва:

„Очаквам новия сезон в „Байерн Мюнхен“ и ще направя всичко възможно да съм във върхова форма за първата си тренировъчна сесия с Карло Анчелоти.“

Марио Гьотце има само една година до края на своя договор с „Байерн Мюнхен“ и изигра само 21 мача под ръководството на Пеп Гуардиола през този сезон. Ситуацията около Гьотце се усложни още повече, след като футболистът прекрати взаимоотношенията си с агенцията „СпортсТотал“, която го представляваше от много време насам.

Изпълнителният директор на „СпортсТотал“ Фолкер Струт е провел разговор в събота с 23-годишния нападател след последния мач на „Байерн Мюнхен“, след което агенцията излезе с изявление: „“СпортсТотал“ и Марио Гьотце прекратиха продължилото шест години сътрудничество по взаимно съгласие.“

„След обширни дебати и дискусии в последните няколко седмици, решихме заедно да прекъснем взаимоотношенията си. Срещнахме се и решихме да се разделим по взаимно съгласие. Благодаря му за доверието, което имаше към нас през тези години, и му пожелавам всичко най-добро в бъдеще.“

Гьотце добави: „Благодаря на „СпортсТотал“ за доброто сътрудничество, което беше съпроводено от много добри спомени, които промениха категорично моята кариера.“

Журналистът на „Сюддойче Цайтунг“ Фреди Рьокенхаус твърди, че решението на Марио Гьотце може да е тактическо. 23-годишният футболист иска да има повече контрол върху своето бъдеще и да бъде представян от своя баща Юрген Гьотце, който също е участвал в дебатите. С юридическите въпроси ще се занимава адвокатът от Мюнхен Петер Дювинаж, който представлява Холгер Бадщубер и Мехмет Шол. Ако се вярва на слуховете, бившите агенти на Гьотце са искали играчът да се завърне в „Борусия Дортмунд“, където да поднови своята кариера с възможно най-малко рискове.

Марио Гьотце, който отбеляза решителния гол за Германия във финала на световното първенство през 2014-а година, трябваше да отпътува вчера за Аскона в Швейцария, за да се присъедини към своите съотборници в лагера преди „Евро 2016“.