„Ливърпул“ с оферта от 20 милиона паунда за Марио Гьотце

CSKA-Bavaria (2)Интересът на „Ливърпул“ към Марио Гьотце набира скорост и според последните слухове мърсисайдци са направили оферта от 20 милиона паунда за полузащитника на германския национален отбор.

През март се появи информация, че 48-годишният мениджър на „Ливърпул“ е посочил бившето си протеже в „Борусия Дортмунд“ като основна трансферна цел през лятото.

Появиха се слухове, че мърсисайдци ще трябва да се преборят с „Борусия Дортмунд“ за подписа на полузащитника.

Мениджърът на „Байерн Мюнхен“ Карло Анчелоти е съобщил на Гьотце, че няма да бъде твърд титуляр на „Алианц Арена“ през следващия сезон и това явно е накарало „Ливърпул“ да направи своя ход.

Това твърди статия в германската медия „Рейнише пост“, според която Клоп е одобрил оферта от 20 милиона паунда за златния медалист от последното световно първенство.

„Ливърпул“ са решили това часове след като е станала ясна позицията на Анчелоти и според информация в сайта „Отбор.bg“ са изпратили представители да преговарят с „Байерн Мюнхен“. Смята се, че мърсисайдци ще направят всичко възможно да привлекат Гьотце и са готови да дадат на 23-годишния футболист една от най-високите заплати на „Анфийлд“.

Твърди се, че Марио Гьотце вече се е интересувал от живота в Мърсисайд и от предизвикателствата на „Висшата лига“, въпреки че на този етап „Борусия Дортмунд“ се смятат за фаворити за неговия подпис въпреки протестите на техните фенове.

„Червените“ са решили да действат максимално бързо поради тази причина – стратегия, която се оказа успешна миналата година, след като „Ливърпул“ направиха смела оферта за Роберто Фирмино и успяха да се преборят с „Манчестър Юнайтед“ за неговия подпис.

Марио Гьотце отбеляза два гола днес при победата на „Байерн“ с 2:0 над „Хановер 96“.