Артур Петросян: „Ливърпул“ все още имат шанс за Алекс Тейшейра

Алекс Тейшейра

Алекс Тейшейра

Според уважавания източно-европейски журналист Артур Петросян, отборът на „Ливърпул“ все още има шанс да привлече Алекс Тейшейра на „Анфийлд“.

„Червените“ преследват бразилския нападател в последните няколко дена и вече направиха оферта от 24.5 млн. паунда, която беше отхвърлена от „Шахтьор“.

Изпълнителният директор на украинския клуб Сергей Палкин заяви тази сутрин, че „Шахтьор“ може да се разделят с Тейшейра само ако някой клуб плати клаузата за откупуване на стойност 53 млн. паунда.

Главният редактор на сайта „Спорт-Експрес“ Петросян написа в „Туитър“ след изявлението на Палкин:

„Палкин също така каза, че Луческо също иска да го задържи, въпреки че мениджърът каза, че няма намерение да задържа Тейшера против неговата воля.“

„С други думи това доказва, че те чакат доста по-висока оферта от „Ливърпул“ – някъде между 27 млн. паунда (последната оферта) и 53 млн. паунда (клаузата за откупуване).“

„И да – той не звучеше убедително в желанието си да запази Тейшера. Просто искат повече пари.“

Ако се вярва на правдоподобни източници, близки до „Анфийлд“, „Фенуей“ са готови да подкрепят Клоп за трансфера на Тейшейра, но не на всяка цена. Мърсисайдци искат да платят малко над 50% от трансферната цена на бразилския нападател, което се оказва една от най-големите пречки в преговорите, въпреки положителното начало на разговорите в началото на седмицата.