Фил Томпсън: Райън Шоукрос ще бъде идеален за „Ливърпул“

Райън Шоукрос

Райън Шоукрос

Легендата на „Ливърпул“ Фил Томпсън сподели, че играчът на „Стоук Сити“ Райън Шоукрос ще бъде „идеално“ попълнение за отбора на „Ливърпул“.

28-годишният централен защитник, който не игра във втория полуфинален мач за „Купата на лигата“ срещу мърсисайдци заради контузия в гърба, помогна на тима на „Стоук“ да запази седем чисти мрежи в последните 13 шампионатни срещи.

Томпсън сподели преди мача със „Стоук“ по „Скай“: „Когато „Ливърпул“ направят оценка за своето представяне в края на сезона и видят какви голове са допуснали през него, няма да имам нищо против да се обърнат за решение към Шоукрос.“

„В интерес на истината той ще бъде идеално попълнение, тъй като е един от най-подценяваните централни защитници през последните пет сезона. Само трябва да погледнете статистиките на „Стоук“ със и без него.“

Според източник на блога, близък до обкръжението на Райън Шоукрос, Райън Шоукрос е фен на „Ливърпул“ и е споделил, че с удоволствие би играл на „Анфийлд“.

Юрген Клоп е стигнал до заключението, че за да се заздрави защитата, ще трябват трима полеви играчи и нов вратар, но ще осъществи своите планове най-вероятно през лятото, тъй като зимният трансферен прозорец не е подходящ за такава промяна.