„Ливърпул“ искат звезда на „Байерн Мюнхен“

Марио ГьотцеОтборът на „Ливърпул“ наблюдава ситуацията около футболиста на „Байерн Мюнхен“ Марио Гьотце и може да направи официална оферта за него през лятото.

23-годишният германски национал, който игра под ръководството на Юрген Клоп в „Борусия Дортмунд“, вероятно ще бъде наличен за трансфер след края на сезона, след като се появиха слухове, че не се чувства доволен на „Алианц Арена“.

Гьотце има договор до 2017-а година и ако се вярва на публикациите в английските медии, цената му ще бъде около 35 милиона паунда. Според първоначалните твърдения, отборът на „Байерн Мюнхен“ ще му позволи да напусне, ако някой клуб направи достатъчно добра оферта.

Агенти, представляващи футболен клуб „Ливърпул“, се опитват да преговарят с лагера на Гьотце, за да разберат дали германският национал има желание да премине на „Анфийлд“.

Германският журналист Рафаел Хонигщайн, който е близък до Юрген Клоп, публикува в своя „Туитър“ акаунт:

„Гьотце със сигурност е достатъчно контузен, за да бъде част от „Ливърпул“. Не се очаква да се завърне до февруари. Но ако трябва да бъда сериозен, трябва да кажа, че може да премине в „Ливърпул“ през лятото.“

Марио Гьотце коментира във връзка с трансфера си в посока „Анфийлд“: „Имам договор (с „Байерн Мюнхен“) до 2017-а. Ще видим какво ще се случи. Никой не се е свързал с мен досега.“

Спортният директор на „Байерн Мюнхен“ Матиас Замер каза: „Всеки ден чувам нова глупост. Това е всичко, което мога да кажа по въпроса.“

Думите на Замер може да бъдат пренебрегнати, защото най-важно е какво казва по въпроса Гьотце. Засега неговите думи са окуражаващи и ако „Фенуей Спортс Груп“ отпуснат пари, Юрген Клоп може да привлече Гьотце в „Ливърпул“.

Струва ли си "Ливърпул" да платят 35 милиона паунда за Марио Гьотце?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...