„Ливърпул“ може да се откажат от Марк-Андре тер Щеген заради високата цена, искана от „Барселона“

Марк-Андре тер Щеген

Марк-Андре тер Щеген

Според английския вестник „Мирър“, отборът на „Ливърпул“ е готов да плати 12 млн. паунда за вратаря на „Барселона“ Марк-Андре тер Щеген, но каталунският тим иска 20 млн. паунда за бившия страж на „Борусия Мьонхенгладбах“.

Мениджърът на „Ливърпул“ Юрген Клоп набеляза германския национал за трансферна цел, след като разбра, че 23-годишният футболист не се чувства добре на „Ноу Камп“.

„Барселона“ закупи Тер Щеген за 10 млн. паунда от „Борусия Мьонхенгладбах“ преди две години, като играчът има клауза за откупуване от 65 млн. паунда. Каталунският клуб не бърза да се раздели с младия страж, който му помогна да спечели „Шампионската лига“ през миналата година.

„Барселона“ смятат, че третият избор за вратар в тима, Жорди Масип, е готов да поеме ролята на резерва на Клаудио Браво и ако се вярва на слуховете, отборът е определил цена от 20 млн. паунда за Тер Щеген.

Мърсисайдци се надяват, че Марк-Андре тер Щеген ще накара „Барселона“ да го продадат на по-ниска цена, като заяви, че иска да напусне.

Всичките 21 мача на Тер Щеген през изминалия сезон бяха в „Шампионската лига“ или „Копа дел Рей“, като през този сезон има само четири мача в „Ла Лига“, след като треньорът на „Барселона“ Луис Енрике отново предпочита чилийския национал Клаудио Браво.

Журналистът на „РМК Спорт“ Мохамед Бухафси сподели в своя „Туитър“ акаунт в началото на годината, че „Ливърпул“ са започнали преговори с Марк-Андре тер Щеген и вратарят е приоритет за Юрген Клоп.