Ричард Кийс коментира слабата психическа устойчивост на Даниел Стъридж

Стъридж

Стъридж

Добре познатият футболен журналист и коментатор Ричард Кийс сподели в личния си блог история за Даниел Стъридж, която говори много лошо за отношението на нападателя.

Кийс написа: „Стъридж е истински талант, но му липсва психическата устойчивост да бъде наистина играч от най-високо ниво. Следната история също ме притеснява. Когато Суарес напусна, Роджърс е подканил Стъридж да стане новия талисман на отбора. Той му е предложил фланелката с легендарния номер 9 и му е казал да води тима напред. Стъридж е отказал. Казаха ми, че не искал да се подлага на излишно напрежение.“

Ричард Кийс смята, че Стъридж има проблеми с психическата си устойчивост, и това ще му попречи да бъде футболист от световна класа, въпреки че в момента той вероятно е най-талантливият английски футболист.

Той доказа срещу „Саутхемптън“ в сряда, че все още е отличен голмайстор, въпреки че прекара много време извън терена, но неговите контузии му отредиха ролята на „луксозен“ играч.

Съществуват съмнения дали Стъридж ще се опази от контузии в бъдеще, като все повече хора твърдят, че те не са резултат от физически наранявания. Кийс също се присъединява към тази гледна точка и историята, която е чул за футболиста, предполага, че проблемите при Даниел Стъридж са по-скоро на психично ниво.

Той отказа да поеме отговорността да носи фланелката с номер 9, когато Луис Суарес напусна, в момента, в който клубът се нуждаеше от лидер, след като уругваецът премина в „Барселона“.

Той е предпочел да стои настрана и според Кийс не е искал да се подложи на това напрежение.

Стъридж има талант, в който никой не се съмнява, и е роден голмайстор, но докато не поеме отговорността, която върви с неговите качества на футболист, няма да успее да разкрие потенциала си.