Невен Суботич ще последва Юрген Клоп на „Анфийлд“

Subotich and bozhinov (Bulgaria-Serbia 0-1 )

Според италианския сайт „Калчо Меркато“ Невен Суботич може да бъде първият футболист на „Борусия Дортмунд“, който да се присъедини към Юрген Клоп на „Анфийлд“.

Централната защита е една от най-слабите зони в тима на „Ливърпул“, а Суботич беше един от любимците на Клоп по времето му като мениджър на „Борусия“.

26-годишният футболист игра под ръководството на Юрген Клоп в „Майнц“ и „Борусия“ и сега германецът иска да го привлече в „Ливърпул“, за да заздрави защитата.

Според достоверен, но все още непотвърден източник, Невен Суботич не е напълно сигурен дали иска да премине на „Анфийлд“, тъй като има задължения в благотворителната организация, която управлява.

Невен Суботич е получил предложение да му бъде намерен човек, който да управлява организацията вместо него, за да осъществи трансфера си в посока „Анфийлд“.

Твърди се, че Суботич най-вероятно ще премине на „Анфийлд“ през зимния трансферен прозорец.

Юрген Клоп иска да подсили първо защитата и поради тази причина първо ще се насочи към привличането на централен защитник и дефанзивен полузащитник.

Източник, близък до „Анфийлд“, сподели, че клубът е насочил своето внимание към Ларс Бендер и Невен Суботич. Източникът твърди, че според новото треньорско ръководство на мърсисайдци, „Ливърпул“ разполага с добри защитници, които досега не са получавали добри съвети. Клоп харесва сегашните дефанзивни футболисти на клуба и вярва, че може да се представят на ниво, ако бъдат тренирани както трябва.

Треньорският екип на „червените“ смята, че Ларс Бендер е по-подходящ за стила на „Ливърпул“, отколкото Суботич.

В момента „Ливърпул“ имат чувството, че отново може да се борят за подписа на най-добрите футболисти. Юрген Клоп е започнал да получава обаждания от най-различни агенти на футболисти от световна величина – нещо, което не се е било случвало на Брендън Роджърс.