Юрген Клоп, Карло Анчелоти

Юрген Клоп

Юрген Клоп

Според един от най-достоверните източници на блога, собствениците на „Ливърпул“ се решили сега да освободят Брендън Роджърс, защото са се появили притеснения, че другите клубове от „Висшата лига“ могат да привлекат някой от техните водещи кандидати за поста на северноирландеца.

Те са искали да изчакат още, но ниската посещаемост на мача със „Сион“ и новините, че Клоп е готов да се завърне, са ги накарали да действат.

Източникът сподели, че по всичко изглежда, че Клоп е много близо до „Анфийлд“. Неговият агент все още не е преговарял за заплатата, но тя няма да се окаже проблем. Единственото, което лагерът на Юрген Клоп иска да знае, е с какъв екип и с какъв бюджет ще разполага бившият треньор на „Борусия Дортмунд“. Твърди се, че в момента „Ливърпул“ подготвят договор за Клоп, въпреки че все още нищо не е подписано. Договорът ще бъде изпратен на агента на Клоп Марк Косичке.

Източникът е убеден, че ако собствениците на „Ливърпул“ се вслушат в исканията на Клоп, той ще бъде назначен начело на „Анфийлд“. Клоп е напълно убеден, че иска да води „Ливърпул“, като единствената пречка може да бъдат работните условия, поставени от американците.

Въпреки това ръководството на „Ливърпул“ не е единодушно в решението си да привлече Юрген Клоп. По-голямата част от важните фигури на мърсисайдци предпочитат Карло Анчелоти. Майкъл Гордън държи много италианецът да поеме „Ливърпул“, докато Джон Хенри предпочита Клоп. Йън Айре и Вернер на този етап нямат мнение.

Източникът сподели, че позицията на Йън Айре в клуба е изложена на риск, макар и не в близко бъдеще. Трансферният комитет може да просъществува известно време и да бъде заменен с футболен директор, ако бъде разпуснат.

Карло Анчелоти иска пълен контрол. Хенри харесва и него, но се притеснява, че италианският специалист ще изисква твърде много от собствениците и ще мисли само за краткосрочното бъдеще на клуба. „Ливърпул“ смятат, че Анчелоти ще разбие целия сегашен тим на „червените“ и ще започне отначало.