Кралското семейство на Дубай иска да придобие футболен клуб „Ливърпул“

Джон Хенри и Маруан Икбал Абедин

Джон Хенри и Маруан Икбал Абедин

Сайтът „Уинър Спортс“ разкри в ексклузивен материал миналата седмица, че кралското семейство на Дубай води разговори в момента да купи футболен клуб „Ливърпул“.

Според източници, близки до кралското семейство, разговорите между клуба и Маруан Абедин, който е част от ръководството на най-голямата компания в Дубай, занимаваща се с имоти, са напреднали в последните няколко седмици.

Инвеститорската група е подкрепена финансово от дубайската кралска фамилия Ал Мактум. „Уинър Спортс“ цитират източник, според който „Фенуей Спортс Груп“ искат да продадат сега клуба, след като „Висшата лига“ сключи рекордна сделка за телевизионните права на съревнованието през февруари тази година на стойност пет милиарда паунда.

Твърди се, че Джон Хенри смята, че клубовете не са поставени при равни условия, след като президентът на „УЕФА“ Мишел Платини обяви, че регламентът на финансовия феърплей ще бъде облекчен.

Източник на „Уинър Спортс“ заяви: „Г-н Хенри е обезверен и разочарован.“

Ако се вярва на слуховете, американските собственици на мърсисайдци искат повече от 700 милиона долара (450 милиона паунда) за „Ливърпул“.

Източник на „Уинър Спортс“ в Обединените арабски емирства каза: „Управляващите искат да инвестират в други сектори, като туризма например, след огромното спадане на цените на петрола. Придобиването на престижен футболен клуб може да им помогне да постигнат определени цели.“

Блогът съобщи за разговорите между Абедин и „Фенуей“ през ноември месец миналата година.

В същото време сайтът „Zapsportz.com“, зад който стои бившият мениджър на Англия Глен Ходъл, цитира свой източник, близък до „Анфийлд“, според който няма истина в новината, разпространена от „Уинър Спортс“. „Zapsportz.com“ твърдят, че са отправили запитване към техен източник, който е служител на „Ливърпул“, дали има нещо вярно в новината на „Уинър Спортс“, на което източникът е отговорил:

„Това не е ли във връзка със собствеността (на „Ливърпул“)? Ако е това, тогава е пълна глупост.“