„Ливърпул“ активни до края на трансферния прозорец, Брендън Роджърс иска играчи под наем

Liverpool's coaching staff 2012 preseasonСпоред един от най-достоверните източници на блога, отборът на „Ливърпул“ все още може да подсили тима си с нови футболисти, ако Брендън Роджърс успее да намали общата сума, която плаща клубът за заплати.

„Ливърпул“ се опитват да продадат няколко от своите играчи до края на трансферния прозорец и е възможно отборът да е активен на трансферния пазар до края на летния трансферен прозорец.

Журналистът на „Би Би Си“ Бен Смит съобщи, че мърсисайдци може да привлекат няколко играчи под наем. Смит каза, че тези сделки нямат нищо общо трансферния бюджет на отбора, като според него „червените“ не прибягват към тях заради липса на пари.

Източници, близки до „Анфийлд“, споделиха, че клубът е готов да плати около 50 млн. паунда за футболист, който е трансферна цел на „Ливърпул“, ако „играчът изрази желание да напусне (сегашния си клуб)“. Футболистът все още не е взел решение за своето бъдеще, но „червените“ са готови да изчакат.

Всеобщото мнение в клуба в момента е, че отборът е в добра форма и може да постигне целите си с опциите, с които разполага, но няма да отхвърли възможността да привлече скъпоструващия играч, чието име все още не е известно, ако той изрази желание да премине на „Анфийлд“.

На този етап мърсисайдци нямат желание да преследват трансфера на всяка цена, но ръководството на отбора е готово да отпусне тези средства, ако се наложи. Приоритет на клуба в момента, както твърди и Бен Смит, е продажбата на играчите, които не влизат в плановете на Роджърс. „Ливърпул“ се надяват да привлекат дефанзивен полузащитник или полузащитник до края на трансферния прозорец.