„Ливърпул“ преговарят с Марко Ройс

Marco Reus 2014

Според италианския журналист Танкреди Палмери, отборът на „Ливърпул“ работи по привличането на звездата на „Борусия Дортмунд“ Марко Ройс.

Палмери сподели: „Вярно е, че „Ливърпул“ са се свързали с Ройс, но все още не са направили оферта. По всичко личи, че Ройс предпочита „Реал Мадрид“, но въпреки това „Ливърпул“ полагат активни усилия да го привлекат.“

Новината беше потвърдена и от други достоверни източници, близки до „Анфийлд“. Мърсисайдци са свързвани с германския нападател от известно време насам и информацията само потвърждава написаното в „Отбор.bg“ още преди година за интереса на „Ливърпул“ към Ройс: http://www.otbor.bg/sportove/futbol/livarpul/borusiya-dortmund/marko-roys/ekskluzivno-livarpul-otpravyat-ofitsialno-zapitvane-za-marko-roys.html

Изпълнителният директор на „Ливърпул“ Йън Айре е провел разговори съвсем наскоро със „СпортсТотал“ – агенцията, представляваща 26-годишния германски национал.

Източници, близки до агента на играча Фолкер Струт, твърдят, че агентът нарочно информира медиите за интереса на „червените“ към неговия клиент, за да накара другите клубове да се включат в наддаването. Това особено се отнася за „Реал Мадрид“, които също искат да привлекат играча.

Собствениците на „Ливърпул“ „Фенуей Спортс Груп“ са дали своето съгласие, че ще финансират трансфера на Ройс. Американците са готови да инвестират в отбора въпреки силния интерес към клуба от Катар.