Рахийм Стърлинг готов да остане на „Анфийлд“, ако „Ливърпул“ назначат Юрген Клоп

Raheem Sterling August 2012 vs FC GomelСпоред информация в английската преса, звездата на „Ливърпул“ Рахийм Стърлинг е готов да остане в „Ливърпул“, ако мърсисайдци освободят Брендън Роджърс и назначат Юрген Клоп.

Крилото на английския национален отбор по футбол е една от водещите новини в английските таблоиди, след като стана ясно, че желае да напусне „червените“.

В интервю за „Би Би Си“ Стърлинг сподели, че решението му е свързано само с успехите, които постига клубът, и със сигурност фактът, че „Ливърпул“ не спечелиха „ФА Къп“ и не се класираха за „Шампионската лига“ е повлияло върху неговото решение.

Няколко клуба от „Висшата лига“, в това число „Арсенал“, „Манчестър Сити“ и „Манчестър Юнайтед“, имат интерес към атакуващия футболист на мърсисайдци.

Ако се вярва на последните слухове обаче, Рахийм Стърлинг е готов да промени решението си, ако „Ливърпул“ назначат Юрген Клоп на мястото на Брендън Роджърс, тъй като младата звезда желае да играе под ръководството на германеца.

Юрген Клоп обяви, че ще напусне „Борусия Дортмунд“, след като прекара седем успешни години на „Вестфаленщадион“.

През това време бившият треньор на „Майнц“ спечели на два пъти „Бундеслигата“ и „Суперкупата на Германия“, веднъж „Купата на Германия“ и игра финал за „Шампионската лига“.

Според германския вестник „Билд“, Юрген Клоп желае да поеме клуба от „Анфийлд“, но това зависи от решението на собствениците на „Ливърпул“ дали да освободят Роджърс или не.

Достоверни източници на блога споделиха, че Юрген Клоп иска пълен контрол върху отбора на „Ливърпул“, за да се съгласи да поеме тима. Германецът не е склонен да работи с трансферния комитет на мърсисайдци.