„Ливърпул“ с нова оферта за звезда на „Саутхемптън“; Милнър и Ингс очакват да бъде решено бъдещето на Брендън Роджърс

Натаниел Клайн

Натаниел Клайн

Според информация в английската преса, отборът на „Ливърпул“ е готов да направи нова оферта за десния защитник на „Саутхемптън“ Натаниел Клайн, след като първоначалната оферта от десет милиона паунда беше отхвърлена.

24-годишният защитник е смятан от „Ливърпул“ за идеален заместник на Глен Джонсън. Клайн има четири мача за английския национален отбор и има една година до края на договора си със “светците”.

Според източник на блога, близък до „Анфийлд“, сделката за Натаниел Клайн ще бъде осъществена независимо от ситуацията с Брендън Роджърс. Очаква се мърсисайдци да направят нова оферта до два-три дена.

Трансферите на Джеймс Милнър и Дани Ингс са спрени до момента, в който не се реши бъдещето на Брендън Роджърс, и не се очаква да се случат в следващите една-две седмици.

Източникът сподели, че американските собственици вече са започнали прегледа на сезона на „Ливърпул“, като Брендън Роджърс ще говори със собствениците следващата седмица. Дотогава ще бъдат интервюирани Йън Айре и Майк Гордън, трансферния комитет и старшите служители на клуба.

Очаква се собствениците да направят сериозни промени в клуба след ужасяващия сезон. „Фенуей“ отчитат десетки милиони в загуби и това е неприемливо за тях.

Позицията на Брендън Роджърс далеч не е сигурна. Според източника съблекалнята на „Ливърпул“ е разединена, като по-голямата част от футболистите са настроени срещу Роджърс.

Общото мнение е, че Рахийм Стърлинг е получил твърде голямо внимание и свобода от страна на Брендън Роджърс в трудни за тима времена, като почивката му в Ямайка не се е харесала на никого в отбора.