„Ливърпул“ обмислят да сменят Брендън Роджърс с Рафаел Бенитес, пишат „Ас“

Zola & Benitez Upton Park 09May09

Според слухове, идващи от Испания, американските собственици на „Ливърпул“ обмислят да назначат Рафаел Бенитес начело на „Анфийлд“ през лятото.

Испанският вестник „Ас“ твърди, че Брендън Роджърс е близо до уволнението, и завръщането на бившия мениджър на мърсисайдци е наистина възможно.

Бенитес спечели пет трофея, след като напусна „Ливърпул“ преди няколко години, и се очаква да напусне „Наполи“ след края на сезона. Испанецът има предложения от три клуба от „Висшата лига“, ако се вярва на последните слухове.

Представители на „червените“ са преговаряли с Юрген Клоп през последните няколко седмици, но според източници, близки до „Анфийлд“, Клоп все още не е харесал напълно проекта, предложен му от американците, въпреки че даде да се разбере, че от всички клубове в Англия би предпочел да води „Ливърпул“.

Франк де Бур и Андре Вилаш-Боаш също са били обсъждани, но на този етап Бенитес и Клоп са фаворити за поста на Брендън Роджърс, ако американските собственици на „Ливърпул“ решат да направят смяна.

Официалната позиция на клуба е, че позицията на Брендън Роджърс не е застрашена, но според един от най-достоверните източници на блога, близки до „Анфийлд“, „Фенуей Спортс Груп“ вече са взели решение да уволнят северноирландеца, ако успеят да намерят идеалния за тях заместник.

„Фенуей“ се опитват да намерят подходящия мениджър, който би заместил Брендън Роджърс, и няма да махнат сегашния треньор на „Ливърпул“ на всяка цена.

Ако Брендън Роджърс остане на „Анфийлд“ и през следващия сезон, това ще означава, че нито един от кандидатите не се е съгласил да работи под управлението на „Фенуей“.