Рафаел Хонигщайн: Клоп трудно би отхвърлил предложение на „Ливърпул“

Juergen Klopp 2014

Според германския футболен експерт Рафаел Хонигщайн Юрген Клоп трудно би отказал да води „Ливърпул“, ако му бъде предоставена тази възможност.

Собствениците на „Ливърпул“ от „Фенуей Спортс Груп“ в момента проучват дали Юрген Клоп би поел мърсисайдци, ако Брендън Роджърс напусне „Ливърпул“ през лятото.

„Фенуей“ искат да запазят Роджърс за поне още един сезон, но наличието на Клоп ги накара да преосмислят тази своя позиция преди прегледа на представянето на отбора в края на сезона.

Хонигщайн каза: „Когато говорих с хора, близки до него, през ноември, когато вече имаше вероятност да отиде в Англия, разбрах, че той иска да премине в отбор, който участва редовно в „Шампионската лига“.“

„Той е реалист и знае, че няма много оферти в момента от най-силните четири отбора.“

„В същото време една от най-добрите възможности е клуб като „Ливърпул“, който прилича на „Борусия Дортмунд“ в емоционално отношение.“

„Феновете играят голяма роля в клуба и също пеят „You’ll never walk alone“. Има специална атмосфера в града.“

„Ще бъде много трудно на Юрген Клоп да отхвърли предложение на „Ливърпул“.“

Хонигщайн сподели обаче, че в момента не би заложил пари на Клоп да поеме „Ливърпул“, защото няма все още овакантена мениджърска позиция на „Анфийлд“.

Достоверни източници, близки до мърсисайдци, продължават да твърдят, че позицията на Брендън Роджърс далеч не е сигурна. Ако Джон Хенри успее да представи клуба в добра светлина пред Клоп и германецът се съгласи да поеме „Ливърпул“, Роджърс ще бъде освободен. Ако Брендън Роджърс остане на „Анфийлд“, американците ще твърдят, че Клоп никога не е бил опция да поеме отбора.

Според източници на блога, „Фенуей Спортс Груп“ са водили разговори с Юрген Клоп през ноември миналата година и „Борусия Дортмунд“ знаят за това. На този етап обаче все още няма информация, която да потвърди, че Брендън Роджърс ще напусне и Клоп ще поеме неговото място.

Феновете на „Ливърпул“ трябва да имат предвид факта, че Рафаел Хонигщайн е близък до Юрген Клоп по същия начин, по който Гилем Балаге е близък до Рафаел Бенитес.