Агентът на Джордън Хендерсън иска заплата от 120 хиляди паунда на седмица за своя клиент

Джордан Хендерсън

Джордан Хендерсън

Агентът на вице-капитана на „Ливърпул“ Джордан Хендерсън иска заплата от 120 хил. паунда за своя клиент.

Разговорите между клуба и лагера на Хендърсън пропаднаха, след като представителите на английския национал отхвърлиха договор от 80 хиляди паунда на седмица. Договорът на 24-годишния футболист, който е за 65 хил. паунда на седмица, изтича през следващата година.

По-рано през този месец Брендън Роджърс заяви, че полузащитникът може да се превърне в истински лидер на „Анфийлд“.

Роджърс каза: „Според мен Джордан се подобрява с всеки изминал момент.“

„Той ще стане дори още по-добър, след като съзря тактически. Той винаги е имал добра физика и тактически се развива през цялото време.“

„Може да видите неговата техника. Той подава топката по-добре и лека-полека става лидер на младия отбор.“

Отборът на „Барселона“ е свързван с Хендерсън, но това е по-скоро опит на неговия агент да заеме по-добра позиция по време на преговорите си с „Ливърпул“.

Според източници, близки до „Анфийлд“, президентът на „Фенуей Спортс Груп“ и директор на футболен клуб „Ливърпул“ Майк Гордън лично води преговорите с агентите на Джордан Хендерсън и Рахийм Стърлинг и е дал ясен знак и на двете страни, че техните искания няма да бъдат удовлетворени.

Агентът на Хендерсън Нийл Фюингс се ползва с уважение на „Анфийлд“ и ръководството на клуба му вярва, когато твърди, че най-добре за кариерата на полузащитника е той да продължи да играе в „Ливърпул“. Същото не се отнася за Ейди Уорд, агентът на Стърлинг, който според мърсисайдци би накарал своя клиент да заиграе в друг клуб.

Запознати с трансферните дела на „червените“ смятат, че най-вероятно двамата играчи ще подпишат накрая нови договори.