Пропадат разговорите между „Ливърпул“ и Рахийм Стърлинг

Рахийм Стърлинг

Рахийм Стърлинг

Сагата с новия договор на Рахийм Стърлинг на „Анфийлд“ ще се проточи най-вероятно до лятото, след като разговорите между играча и „Ливърпул“ бяха прекратени заради агента на Стърлинг Ейди Уорд.

„Ливърпул“ се надяваха, че ситуацията ще бъде разрешена през януарския трансферен прозорец, след като изпълнителният директор на мърсисайдци Йън Айре разговаря с представители на английския национал в Лондон на пети януари. „Фенуей Спортс Груп“ искаха да обявят новия договор на играча след затварянето на трансферния прозорец, но двете страни не успяха да се договорят.

Според източници, близки до „Ливърпул“, в началото клубът е направил оферта от 70 000 паунда на седмица, знаейки, че ще трябва да я увеличат по време на преговорите. Според слуховете по онова време агентът на играча е поискал 120 000 паунда на седмица, също осъзнавайки факта, че ще трябва да намали своите изисквания по време на разговорите.

Източници, близки до разговорите, твърдят, че последната оферта на „червените“ от около сто хиляди паунда на седмица е била отхвърлена.

Рахийм Стърлинг е казал на приятелите си и семейството си, че иска да остане на „Анфийлд“. Смята се, че слуховете, свързващи крилото с европейски гиганти като „Реал Мадрид“, са дело на неговия лагер, които използват своите връзки с медиите, за да предизвикат интерес към Стърлинг. Тази гледна точка беше споделена и от Джейми Карагър, който атакува агента на Рахийм Стърлинг в „Туитър“: „Искам да кажа на агента на Рахийм Стърлинг – спри да пускаш истории за неговия договор.“

„Ливърпул“ очакват Стърлинг да подпише и поради тази причина не искат да отстъпят. Мениджърът на мърсисайдци Брендън Роджърс е все по-разочарован от събитията, но никой в клуба не е настроен критично към начина, по който „Фенуей Спортс Груп“ се справят със ситуацията – напротив, всички са на една и съща страна.

Според източници, близки до преговорите, Ейди Уорд използва напускането си на спортната агенция „Импакт Спортс Мениджмънт“, която представлява Стърлинг, за да забави преговорите. Роб Сегал, който ръководи „Импакт Спортс Мениджмънт“, твърди, че Уорд смята да създаде своя собствена агенция.

Ейди Уорд иска да вземе със себе си Рахийм Стърлинг и Сайдо Берахино, който също беше свързван с трансфер в посока „Анфийлд“.

Уорд и Берахино бяха снимани на „Олд Трафорд“ по време на срещата от „ФА Къп“ между „Манчестър Юнайтед“ и „Арсенал“, което разпали слуховете, че Берахино може да премине при „червените дяволи“ през лятото.

Това е притеснило ръководството на „Ливърпул“, които са провели разговори с Уорд за това дали Берахино иска да играе на „Анфийлд“, ако двата клуба достигнат до споразумение.

Твърди се, че появата на Ейди Уорд на стадиона на „Манчестър Юнайтед“ е изненадало Йън Айре, защото изпълнителният директор на „Ливърпул“ е останал с впечатлението след разговорите, че нападателят на „Уест Бромич“ се интересува само от трансфер в посока „Анфийлд“. Ръководството на „червените“ смята, че Уорд нарочно се е появил на „Олд Трафорд“, за да активира всички отбори, които се интересуват от неговия клиент, в това число и „Ливърпул“.

Това ще постави на допълнително изпитание взаимоотношенията между агента и мърсисайдци, които смятат, че Уорд се опитва да пречи на преговорите на няколко фронта. Дори има съмнение, че събитията около Стърлинг и Берахино са свързани.

Базирани в Лондон журналисти, близки до лагера Стърлинг, съобщиха първи за новите проблеми във връзка с договора на нападателя.

„Ливърпул“ очакват Рахийм Стърлинг да продължи своята кариера на „Анфийлд“. Клубът не е обезпокоен особено много от настоящите събития, но „Фенуей Спортс Груп“ искат бъдещето на футболиста да бъде решено възможно най-скоро.