„Ливърпул“ и „Манчестър Сити“ в борба за Дани Ингс

Дани Ингс

Дани Ингс

Според достоверни слухове в английската преса от вчера „Манчестър Сити“ обмислят да направят оферта на Дани Ингс с надеждата, че може да се преборят с „Ливърпул“ за неговия подпис.

Мениджърът на „червените“ Брендън Роджърс иска да подпише сега с 22-годишния нападател и да го остави да играе в „Бърнли“ до лятото. Отборът на „Бърнли“ твърди, че подобна сделка би нарушила правилата на „Висшата лига“, но това може да не отговаря на истината.

Едно от правилата на „Висшата лига“ позволява на „Ливърпул“ да подпише предварителен договор с Ингс и неговия клуб, ако това бъде одобрено от борда на директорите на „Премиършип“. Според източници, близки до „Анфийлд“, Йън Айре в момента разглежда точно тази опция.

„Манчестър Юнайтед“ и „Фулъм“ направиха подобна сделка за Крис Смолинг през 2010-а година. Шест месеца по-късно той премина на „Олд Трафорд“. През това време обаче „Фулъм“ и „червените дяволи“ не се срещнаха нито веднъж, докато „Ливърпул“ и „Бърнли“ ще се срещнат на четвърти март и ръководството на „Премиър лийг“ може да прецени, че е възможен конфликт на интереси.

Ингс ще бъде наличен срещу около три милиона паунда през лятото, тъй като „Бърнли“ трябва да получат обезщетение заради младата възраст на футболиста.

Достоверни източници на блога, близки до „Ливърпул“, твърдят, че Дани Ингс иска да играе на „Анфийлд“.

Искаш ли Дани Ингс на "Анфийлд"?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...