Италиански клубове искат футболисти на „Ливърпул“

Mario Balotelli Euro 2012 vs England 03Десният защитник на „Ливърпул“ Глен Джонсън е поредният футболист на „Ливърпул“, свързван с трансфер в посока Италия. Договорът на футболиста изтича в края на сезона и според последните слухове агентът му е провел разговори с „Рома“, „Милан“ и „Интер Милано“.

Мениджърът на „Ливърпул“ Брендън Роджърс обяви публично в петък, че би се радвал Джонсън да остане на „Анфийлд“, за да помогне за развитието на младите играчи в клуба. Твърди се, че Глен Джонсън, който е един от най-добре платените бекове в света, обмисля възможността да остане при „червените“.

Съотборниците на Джонсън Фабио Борини и Марио Балотели също са желани от клубове от „Серия А“.

„Парма“ и „Торино“ искат да вземат Борини под наем, но „Ливърпул“ искат да продадат играча и да получат твърда трансферна сума за него.

Президентът на „Парма“ Ермир Кодра сподели, че е преговарял с мърсисайдци за трансфера на Марио Балотели, но двата клуба не са успели да достигнат до споразумение за трансферната сума на италианския национал. „Ювентус“ също са се отдръпнали заради високата цена, която „Ливърпул“ искат за Балотели.

Според журналиста на „Ливърпул Екоу“ Джеймс Пиърс и достоверни източници на блога Брендън Роджърс е получил нареждане през лятото от трансферния комитет на „Ливърпул“ да се задоволи с Марио Балотели или да остане с един нападател по-малко преди началото на новия сезон.

Източници, близки до „Анфийлд“, твърдят, че думите на Роджърс „Категорично мога да ви кажа, че Марио Балотели няма да играе в „Ливърпул““, казани три седмици преди нападателят да дойде при „червените“, са свързани със събитията, които са се случвали при затворени врати по онова време.

Марио Балотели е много популярна фигура сред играчите в „Ливърпул“, но може да стане жертва на политическите игри на „Анфийлд“ по подобие на Роби Кийн по времето на Рафаел Бенитес.