„Фенуей“ готови да привлекат звезда на „Порто“ на „Анфийлд“

През месец октомври слухове в португалската преса съобщиха, че трансферната цел на „Ливърпул“ Джаксън Мартинес иска да напусне „Порто“, тъй като му е омръзнало да играе в португалската „Примейра лига“.

Атакуващите футболисти на „Ливърпул“ изпитват затруднения през този сезон и според информация от миналата седмица „червените“ са готови да направят голяма оферта за колумбийския нападател през януари.

Според вестник „Мирър“ „Ливърпул“ обмислят да предложат 30 милиона паунда за Мартинес. „Фенуей“ са готови да отпуснат на Брендън Роджърс необходимия бюджет и мърсисайдци са фаворити за подписа на 28-годишния нападател през зимата.

„Ливърпул“ бяха свързвани през изминалите една-две години с Джаксън Мартинес. Мартинес потвърди интереса на английския клуб, преди да подпише с „Порто“:

„Не съм в напреднали разговори с „Ливърпул“, но знам, че те лично се интересуват от мен.“

Мартинес сподели по-рано през тази година във връзка със своето бъдеще: „Може да ми бъде дадена възможност да напусна. Ще бъде добре да играя за друг голям отбор като „Порто“. Харесват ми първенствата на Англия, Италия, Испания и Германия. Нямам предпочитания.“

Джаксън Мартинес разкри: „Като дете подкрепях „Арсенал“ – харесваше ми техният стил на игра.“

„Той е открит, плавен, с много пасове при първо докосване. Подходящ е за играч като мен.“