„Ливърпул“ наблюдават германски национал, Роджърс отказал да се занимава лично с трансфера на Санчес

Матс Хумелс

Матс Хумелс

Алексис Санчес ще подпише с „Арсенал“ само заради по-голямата сума, която клубът ще даде на играча при трансфера в посока „Емирейтс“.

Това твърди един от най-достоверните източници на блога. Твърди се, че неговият агент е искал единствено и само най-добрата сделка във финансов аспект и трансферът на Санчес при „артилеристите“ не е поради причини, свързани с футбола.

Това е станало ясно през изминалите седмици и накарало Брендън Роджърс да откаже да разговаря лично с чилийския национал и е оставил на ръководството на „Ливърпул“ да движи трансфера.

Източникът сподели също така, че мърсисайдци са направили запитване за защитника на „Борусия Дортмунд“ Матс Хумелс, след като исканата цена за Ловрен е минала 20 милиона паунда, но все още „Ливърпул“ не са направили официална оферта за германския национал.

Очаква се Ловрен да подаде молба за трансфер, да се откаже от сумата при подписване и да накара „Саутхемптън“ да го продадат за около 18 милиона паунда.

„Ливърпул“ най-вероятно ще се опитат да приключат с трансфера на Лазар Маркович, като предложената цена в момента е 19.6 милиона паунда.

Брендън Роджърс не гледа на Маркович като евентуален заместник на Луис Суарес. Северноирландският мениджър на „Ливърпул“ има за план да привлече качествени попълнения в тима, за да не разчита вече отборът само на един играч. Тази стратегия е била в действие независимо от това дали Суарес ще бъде продаден, или не. Роджърс е готов да плати по-голяма сума само и само да има играчите, необходими за стила на игра, който изповядва.

„Ливърпул“ се надяват да продадат Суарес на „Барселона“ преди уикенда.

Роджърс е напълно наясно къде са проблемните места в отбора. Неговият тим работи по въпроса и „Фенуей“ са готови да реинвестират парите, получени от трансфери, ако бъде поискано от тях.

Ларс Бендер също е наблюдаван от скаутите на „Ливърпул“ няколко пъти. Засега не е ясно дали ще има оферта за него през този трансферен прозорец.