„Ливърпул“ и „Барселона“ договарят сумата за Суарес, каталунският клуб предлага пари на Санчес, за да премине на „Анфийлд“

Луис Суарес

Луис Суарес

Според източник на блога, близък до „Анфийлд“, отборите на „Ливърпул“ и „Барселона“ са договорили сумата за Луис Суарес, като тя не може вече да бъде променяна по силата на договора, сключен между двата клуба.

„Барселона“ искат Алексис Санчес да се присъедини към „Ливърпул“ на всяка цена, за да намалят сумата, която трябва да платят за Суарес. Източникът твърди, че каталунският тим е предложил на чилийския национал финансово поощрение, за да се опита да го убеди, че трябва да премине на „Анфийлд“. Парите трябва да бъдат платени от „Ливърпул“, и ако мърсисайдци направят това, тяхната оферта ще бъде по-висока от тази на „Арсенал“.

„Барселона“ не предлагат подобна сделка на Алексис Санчес, ако той премине в „Арсенал“. Ако Санчес премине в „Ливърпул“, той ще бъде по-добре платен, но това не означава, че той ще приеме офертата на „червените“ от Мърсисайд.

Журналистът на „Би Би Си“ Бен Смит съобщи вчера, че „Ливърпул“ са се отказали от Алексис Санчес, но ако това беше така, най-вероятно мърсисайдци и „Барселона“ щяха да обявят вече сделката за Суарес. За разлика от други години сега „Ливърпул“ могат да предложат футбол в „Шампионската лига“. Феновете на „Ливърпул“ не трябва да се надяват твърде много, че Санчес ще дойде в Ливърпул и ще откаже да живее в Лондон, но сделката между „червените“ и „Барселона“ за Санчес все още има шанс да се осъществи.