Ексклузивно: „Ливърпул“ с оферти за двама играчи, мърсисайдци с интерес към играч на „ПСЖ“, двама кандидати за нов изпълнителен директор на клуба

Според източник, близък до „Анфийлд“, вчера „Ливърпул“ са работили усилено по две сделки.

Клубът е предложил почти десет милиона паунда за Мохамед Сала. Мърсисайдци са направили оферта и за ляв бек. Все още не е потвърдено, но най-вероятно става въпрос за Алберто Морено от „Севиля“. Твърди се, че „Ливърпул“ са направили „значителна“ оферта към испански отбор с финансови проблеми.

Съотборникът на Морено Иван Ракитич също е в полезрението на „червените“, но футболистът иска да играе в „Шампионската лига“. „Ливърпул“ се надяват да направят оферта за Ракитич, ако футболистът остане в „Севиля“ до края на сезона и тимът от „Анфийлд“ се класира в Топ 4.

Ръководството на „Ливърпул“ смята Сала за много добър играч, но в момента пазарът все още не се е раздвижил, като в същото време швейцарското първенство е в зимна пауза. Това може да накара „Базел“ да изчакат до края на месеца, преди да приемат или отхвърлят предложението на „червените“. Също така има много клубове, които се интересуват от подписа на египетския национал.

Офертата за Сала все още е по-малко от исканата от „Базел“, но парите ще бъдат изплатени накуп. Разговорите са започнали от седем милиона паунда, като швейцарците искат 13.5 милиона паунда на две плащания.

„Ливърпул“ са направили запитване за Мората, като исканата сума за него е около два милиона паунда. Най-вероятно „Арсенал“ ще се преборят за неговия подпис, но „Ливърпул“ са все още в играта за него.

Брендън Роджърс гледа на Мохамед Сала като играч от ранга на Коста. Мениджърът на мърсисайдци вярва, че футболистът на „Базел“ ще направи по-голямо впечатление дори от Филипе Коутиньо заради скоростта си и техническите си възможности.

Източникът сподели, че „Ливърпул“ са направили оферта за Диего Коста колкото е клаузата му за напускане, но до сделка така и не се стигна.

Изгледите във връзка с привличането на Сала през този трансферен прозорец изглеждат положителни, но всичко зависи от крайната цена. Клубът има съставен трансферен комитет, който определя каква е горе-долу справедливата цена за всеки играч, и „Фенуей“ няма да допуснат да бъде направена оферта по-голяма от определената крайна цена.

„Ливърпул“ са наблюдавали М’вила, но предпочитат Блез Матюиди от „Пари Сен Жермен“. Смята се, че ако френският клуб привлече Хуан Мата от „Челси“, мърсисайдци ще направят оферта за Матюиди.

Клубът се подготвя да предложи нови договори на Брендън Роджърс и Джордан Хендерсън през лятото.

„Ливърпул“ се подготвят да назначат и нов изпълнителен директор, като до момента изборът е сведен до един американец и един шотландец.