Гари Невил: Не мога да повярвам, че Хауърд Уеб не отсъди дузпа срещу Суарес

„Ливърпул“ бяха лишени от поне четири точки по време на коледните мачове в Англия срещу „Манчестър Сити“ и „Челси“.

Лий Мейсън направи достатъчно грешки по време на мача между „гражданите“ и „червените“, но върхът на сладоледа се оказа въпиещата некомпетентност на Хауърд Уеб при загубата на „Ливърпул“ в Лондон преди два дена.

Уеб не успя да изпълни основното си задължение да свири мача безпристрастно и имаше поне четири големи инцидента, които не бяха отсъдени правилно и можеха да променят мача:

– Ето’о трябваше да бъде изгонен заради грубото си нарушение срещу Джордан Хендерсън;
– Трябваше да бъдат отсъдени две дузпи за нарушенията на Джон Тери и Самуел Ето’о срещу Луис Суарес;
– Оскар също трябваше да бъде изгонен заради влизането си с два крака в Лукаш Лейва;

Бившият футболист на „Манчестър Юнайтед“ Гари Невил също беше възмутен от решението на Хауърд Уеб да не отсъди дузпа за нарушението на Ето’о срещу Суарес, което може да видите тук:

Невил каза по време на своя коментар на мача: „Това е твърда дузпа. Напълно безсмислена постъпка на Ето’о. Не знам какво си мислеше, че прави. Хауърд Уеб гледаше точно към ситуацията, но само той си знае защо избра да не свири дузпата. Той трябваше да я даде. Това беше лудост от страна на Ето’о. Не мога да повярвам.“

Бившият английски съдия Греъм Пол сподели в коментарите си в „Дейли Мейл“, че най-вероятно действията на Хауърд Уеб са продиктувани от факта, че съдията не иска да се забърква с дискусионни решения преди световното първенство по футбол през следващата година, защото иска да свири на финалите в Бразилия през 2014 година.

Според Пол съдиите се помнят за решенията, които вземат, а не се помнят за решенията, които пропускат.