Ян М’вила посети мърсисайдското дерби между „Евъртън“ и „Ливърпул“

Ян М'Вила на "Гудисън Парк"

Ян М’Вила на „Гудисън Парк“

Френският национал Ян М’вила беше гост на футболен клуб „Ливърпул“ по време на мърсисайдското дерби между „Евъртън“ и „Ливърпул“, завършило 3:3. Източник на блога сподели, че билетът му е бил осигурен от „червените“.

23-годишният полузащитник беше сниман в сектора за гостуващия отбор, което разпали слуховете, че „Ливърпул“ са готови да го привлекат през зимния трансферен прозорец.

„Евъртън“ искат М’Вила да замени заминалия за „Манчестър Юнайтед“ Маруан Фелайни, но според всички, които са го снимали, играчът е заявил, че ще премине на „Анфийлд“.

М’Вила премина в отбора на „Рубин Казан“ през януари 2013 година за 9.6 милиона паунда. „Арсенал“, „Куинс Парк Рейнджърс“, „Тотнъм“, „Фулъм“ и „Евъртън“ също бяха свързвани с М’вила.

Блогът съобщи в средата на януари, че „Ливърпул“ също се интересуват от него, но нямат необходимите средства за закупуването на играча.

Французинът има четиригодишен договор с „Рубин“ и получава почти четири милиона паунда на година след данъци. В договора има опция за откупуване на стойност 16.6 милиона паунда.