Тиаго Илори, Мамаду Сако, Диего Коста, Арда Туран, Хуан Мата

Тиаго Илори

Тиаго Илори

Отборът на „Ливърпул“ е близо до привличането на футболиста на „Спортинг“ Тиаго Илори.

Това сподели източник, близък до „Анфийлд“.

Брендън Роджърс предпочита Мамаду Сако от „Пари Сен Жермен“, но мърсисайдци имат трудности в преговорите с френския клуб. Сако иска да напусне „ПСЖ“, но ръководството на клуба иска той да остане.

Илори е наблюдаван от много време насам и е по-вероятно да премине на „Анфийлд“, тъй като условията за неговия трансфер са ясни. Възможно е дори Илори да попадне в първия тим като титуляр, тъй като Брендън Роджърс смята, че младият португалец е голям талант.

„Ливърпул“ също така са направили отново запитване за футболиста на „Атлетико Мадрид“ Диего Коста, въпреки че вероятността 24-годишният бразилец да премине на „Анфийлд“ е много малка.

„Червените“ се интересуват също така и от Арда Туран.

Източникът потвърди също така и интереса на „Ливърпул“ към Хуан Мата, но този трансфер няма да се случи най-вероятно.

„Ливърпул“ са доста активни на трансферния пазар от януари насам. Брендън Роджърс има финансовата подкрепа на ръководството на клуба, тъй като той се е доказал пред тях. Проблемът в момента пред клуба е, че има много малко налични за трансфер футболисти, които имат добри спортно-технически качества. Малка част от тези футболисти искат да напуснат клубовете си в момента, като към това трябва да се добави и факта, че не всички от тях удовлетворяват настоящите нужди на „Ливърпул“.

Мърсисайдци оперират в момента в много труден пазар, като липсата на участие на клуба в „Шампионската лига“ допълнително затруднява нещата.

Ръководството на „Ливърпул“ се е опитало да привлече Вилиан, но исканите от него финансови параметри са се променили много по време на преговорите, което е показало на „Фенуей“, че бразилецът само е използвал „червените“, за да се добере до по-добра заплата и де факто никога не е искал да играе на „Анфийлд“.

„Ливърпул“ са отказали вече две оферти за Коутиньо, като предстои да бъде предложен нов договор на бразилеца.

Очаква се Луис Суарес да остане за още една година и ако клубът постигне успехи, той ще остане за по-дълго време.