Алдервейрелд предпочита „Ливърпул“ пред „Сити“

Тоби Алдервейрелд

Тоби Алдервейрелд

В началото на април холандският вестник „Де Телеграаф“ съобщи за интереса на „Ливърпул“ към звездата на „Аякс“ Тоби Алдервейрелд. Вестникът разкри, че централният защитник би предпочел да премине на „Анфийлд“.

В средата на април Алдервейрелд каза пред холандските репортери: „Не искам да играя в Англия за отбор, който се намира в средата на класирането, но за разлика от „Нюкасъл“ „Ливърпул“ отговорят на моите критерии.“

Сега 24-годишният футболист даде най-силна индикация, че би желал да премине в „Ливърпул“.

Алдервейрелд каза пред „Нуспорт“ миналата вечер: „Ще подбера внимателно своя следващ клуб. Не искам да отида в „Манчестър Сити“, защото там Компани ще играе вечно. В същото време „Ливърпул“ имат потенциала да се завърнат на върха“.

Появиха се слухове, че Алдервейрелд е близо до това да премине в “Рома”, но източници, близки до „червените“ заявиха, че няма никаква истина в това.

Един от достоверните източници на блога сподели, че агентите на Даниел Агер и Пепе Рейна са поискали среща с ръководството до края на месеца. Очаква се срещата с агента на Агер да се състои още тази седмица. Засега не е ясно каква е целта на тези срещи.