Ексклузивно: „Ливърпул“ и „Реал Мадрид“ ще обсъждат трансфер

Шаби Алонсо

Шаби Алонсо

Според източници, близки до „Ливърпул“, ръководни лица от „Реал Мадрид“ и „Ливърпул“ ще се срещнат в следващите две седмици.


Мърсисайдци се интересуват от услугите на Шаби Алонсо и испанският клуб е готов да чуе предложението на „червените“.

Алонсо все още не е взел решение за своето бъдеще. Испанският национал иска първо да чуе офертата от страна на „Реал“. „Белият балет“ и Шаби Алонсо ще се срещнат в края на месеца, за да говорят за новия договор на полузащитника. Срещата няма нищо общо с интереса на мърсисайдци.

Според източниците желанието на „Реал“ да обсъдят интереса на „Ливърпул“ към Алонсо е съмнително и се предполага, че испанският гранд ще използва срещата като опит да разпита за ситуацията на Луис Суарес.

Източник сподели: „“Реал“ се съгласиха за среща във връзка с Шави, но те отговориха много бързо. Също така те предложиха да дойдат тук (в Ливърпул). Кога „Реал Мадрид“ са идвали при нас? Ясно е, че ние имаме нещо, от което те се интересуват.“

„Те със сигурност искат да говорим за Луис Саурес, но въпреки че ще си загубят времето, ако искат да го привлекат сега, може би ще предложат сделка за „първи отказ“, нещо, което направиха преди трансфера на Майкъл Оуен.“

Подобна сделка няма да даде някакво особено предимство на „Реал“ пред другите клубове. Ако бъде договорена, сделката ще задължи „Ливърпул“ да не пречи толкова много на „Реал“, колкото би пречил на други клубове за Луис Суарес.

Брендън Роджърс искаше да привлече Шаби Алонсо през миналото лято, но полузащитникът отказа. Източници споделят, че собствениците на „Ливърпул“ и Йън Айре са готови да финансират сделката, тъй като това ще бъде добър PR ход за клуба.

Според източник, близък до Шаби Алонсо, играчът е получил няколко много добри оферти, но е малко вероятно парите да определят следващия ход на играча.