„Ливърпул“ – трансферни новини, 29-и юли

Хосе Енрике

Тази седмица английската преса писа за интереса на „Ливърпул“ към Хосе Енрике. Дейв Мадок от „Мирър“ сподели: „Далглиш изчаква правилния момент, в който да направи подходящата оферта за Хосе Енрике“, което е вярно донякъде.

Отборът на „Ливърпул“ поддържа контакт с представителите на Енрике. Играчът е ядосан, че „Нюкасъл“ и „Ливърпул“ не могат да се договорят за неговата цена. Футболният директор на мърсисайдци Деймиън Комоли е казал на футболиста да прояви търпение. Според информация, която имам, Комоли и „Нюкасъл“ отново са започнали да преговарят за испанския бек.

Всички клубове се стараят да вземат най-високата възможна цена за своите футболисти, но „Нюкасъл“ искаха вече прекалено голяма сума за Енрике и това накара „Ливърпул“ да прекрати своя интерес за известно време.

Комоли предпочита Лейтън Бейнс за ляв бек, но е решено от ръководството на клуба, че Хосе Енрике е по-реалистичната възможност. Али Сисоко също остава вариант за този пост.

„Червените“ също така имат интерес и към Скот Дан. „Бирмингам Сити“ имат финансови затруднения и се опитват да вземат колкото се може по-висока трансферна сума за Дан. Колкото по-дълго „Ливърпул“ изчакат за Дан, толкова по-отчаяни ще станат опитите на „сините“ да го продадат. Агентът на Дан е разговарял с Комоли тази седмица, и въпреки че нямам информация какво е било дискутирано, очаквам „Ливърпул“ да направят оферта за него.

Моите източници потвърдиха, че „Валенсия“ са склонни да се разделят с Хуан Мата срещу 18 милиона паунда. Ръководството на „Ливърпул“ не се беше свързвало с представителите на Мата от известно време насам, но източник, близо до „Анфийлд“ каза, че вратата все още не е затворена пред испанския национал.