ЕКСКЛУЗИВНО: „Фенуей спортс груп“ искат да назначат нов изпълнителен и финансов директор

"Анфийлд"

"Анфийлд"

Според източник, близък до „Ливърпул, „Фенуей“ са планирали среща с Брендън Роджърс и Йън Айре в края на сезона. Американците искат това да се случи около уикенда, в който ще се играе финала за „ФА Къп“ (11-12 май). Американските собственици искат всички важни ръководни лица да присъстват на нея. Срещата може да бъде в Англия или САЩ, като все още това предстои да се изясни.


Собствениците на „Ливърпул“ изпитват затруднение с назначаването на подходящия човек във финансовия отдел на клуба. Те искат да дойде нов човек, като предпочитат той да бъде запознат по-добре с европейския футбол, отколкото с американските спортове.

В момента има борба за мястото на изпълнителен директор в „Ливърпул“, като Йън Айре се бори за своето място на управляващ директор на клуба. „Фенуей“ искат да назначат нов изпълнителен директор и са били близо до това по-рано през сезона, но кандидатът се е оттеглил, след като е отказал да работи заедно с Айре. Това означава, че кандидатът най-вероятно вече има връзка с клуба или града.

„Фенуей“ са разговаряли с Рик Пери, но той не е проявил засега интерес към работата. Джон Хенри е разговарял с Дейвид Дейн и му е отправил изключително добра оферта, но Дейн е отказал. Според източника не става въпрос за пари или предстоящи проекти при Дейн.

Източникът споделя също така, че в договора между „Фенуей“ и Брендън Роджърс има клаузи, които позволяват на американските собственици да заменят Роджърс и неговите асистенти в зависимост от мястото, което заеме отборът в лигата. Ако „Фенуей“ сменят Брендън Роджърс, това означава, че са сбъркали много, тъй като северноирландският треньор е назначен от американците.

Източникът е разговарял наскоро с Лари Лучино и той е споделил, че Джон Хенри въобще няма да избяга от отговорността да вземе това решение, стига то да е добро за „Фенуей Спортс Груп“. Най-вероятно „Ливърпул“ трябва да завършат твърде ниско в класирането, за да може „Фенуей“ да освободят Роджърс, но всичко опира до пари и успехи.

Предстоят нови назначения в клуба, тъй като все още има нужда от хора на дадени позиции. Американските собственици търсят да разрешат проблема с изпълнителния и управляващия директор, като в същото време търсят и човек, който да поеме ролята на футболен директор. Възможно е дори да има промени в треньорския състав.

Очаква се клубът да бъде много активен през летния трансферен прозорец, като все още не е ясно в какви мащаби ще действат мърсисайдци. Брендън Роджърс е споделил, че лично е разговарял с Ашли Уилямс и ако „Суонзи“ му позволят да напусне, мърсисайдци ще направят оферта за него. Играчът е споделил, че също иска трансфер.

В момента трансферните цели се обсъждат от скаутите, мениджърите, Йън Айре, „Фенуей“ и съветници на американците.

Била е планирана среща за трансферите през април, но е била отложена за друга, все още неизвестна дата. Американските собственици най-вероятно няма да присъстват на нея. В момента клубът работи върху предсезонната подготовка.

Според източника това лято ще определи какви са намеренията на „Фенуей“. Американските собственици трябва да започнат сезона с назначени хора на всички позиции, които да са обединени за общата цел. Твърди се, че в момента настроението в клуба не е добро. Ако „Фенуей“ не се съсредоточат върху заздравяването на клуба през лятото, се очаква те да започнат да търсят купувач на „Ливърпул“.

Източникът споделя, че американските собственици са добри хора и се опитват да водят клуба както трябва, но в процеса други хора са ги предали и разочаровали. „Фенуей“ също правят грешки. Твърди се, че висшият мениджмънт просто липсва в клуба и няма кой да го управлява както трябва. Йън Айре не се справя добре с тази задача.

„Фенуей“ са подценили много и английския фен. Те са имали твърде грешната идея, че той прилича на феновете на американските спортове.

Бившият изпълнителен директор на „Ливърпул“ Кристиан Пърслоу сподели, че не очаква американците да останат задълго на „Анфийлд“. Може да прочетете за това в „Отбор.bg“ тук.

Допада ли ти статията? Ако отговорът е да, сподели я в твоя „Фейсбук“ профил и в твоя любим спортен форум.