Дарън Бент, Даниел Стъридж, Тио Уолкът, Пепе Рейна, Джак Бътлънд, Рахийм Стърлинг

"Анфийлд"

"Анфийлд"

Представителите на Дарън Бент и Даниел Стъридж са разговаряли директно с Брендън Роджърс през последните няколко дена.


Това сподели източник, който е близък до футболен клуб „Ливърпул“.

Твърди се, че представител на Стъридж е бил на „Чапъл Стрийт“ в понеделник, което може да обясни защо вестниците излязоха с новина, че нападателят иска заплата от 80 000 паунда на седмица. Агенцията на Даниел Стъридж „Октагон“ отхвърли тези слухове, но със сигурност има проблем с неговите лични условия.

Източникът споделя, че Даниел Стъридж е трансферна цел номер едно на „Ливърпул“ от лятото насам.

„Ливърпул“ не са се отказали и от Тио Уолкът, но това се очаква да бъде много скъпа сделка за клуба. Собствениците на мърсисайдци са склонни да дадат пари за крилото на „Арсенал“, но първо искат да видят какво ще искат другите футболисти, които са опции за „червените“.

В момента клубът разглежда отблизо около шестима футболисти, които могат да преминат на „Анфийлд“. Източник сподели, че не вярва „Ливърпул“ да направят оферта от 12 милиона паунда за Шейн Лонг.

Ако разговорите със Стъридж се провалят заради високите изисквания на клуба, „Ливърпул“ ще се опитат да привлекат Уолкът на всяка цена. Съществува усещането сред официалните лица на „Анфийлд“, че лагерът на футболиста на „Арсенал“ иска да използва офертата на „Ливърпул“, за да спечели по-добри условия на своя клиент с „артилеристите“, тъй като Тио Уолкът изглежда, че иска да остане на „Емирейтс“.

Източникът каза, че Пепе Рейна ще бъде продаден, ако бъде предложена добра оферта за него. Агентът на Рейна се ослушва за оферти от Испания, но това е нормална практика, когато един футболист усеща, че може да бъде продаден.

Клубът гледа на Джак Бътлънд като на играч, който ще се учи от Рейна, а не като директен заместник.

Стана ясно, че Рахийм Стърлинг най-вероятно няма да напусне „Ливърпул“. Близки до агента на играча споделят, че много от нещата, написани в пресата за Стърлинг, не са верни.