Президентът на „Атлетик Билбао“ разкрива трансферните планове на клуба, „Ливърпул“ може да почакат за Льоренте и Аморебиета до лятото

Фернандо Льоренте

Фернандо Льоренте

Нападателят на „Атлетик Билбао“ Фернандо Льоренте наскоро разкри, че е разговарял с бившите звезди на „Ливърпул“ Фернандо Торес и Шаби Алонсо за вероятен трансфер в „Премиършип“. Не е тайна, че „червените“ искат да привлекат Льоренте на „Анфийлд“, като самият нападател сподели, че по-рано тази година представители на мърсисайдци са идвали в Билбао, за да се опитат да стигнат до сделка за 27-годишния нападател.


Съотборникът на Льоренте Фернандо Аморебиета също е желан от „Ливърпул“, но изглежда, че „червените“ трябва да почакат до лятото, за да осъществят някое от своите желания.

Вчера президентът на „Атлетик Билбао“ Хосу Урутия сподели пред испанската преса своите планове за Льоренте и Аморебиета:

„Няма да има трансфери през зимата. Отборът е много по-добър с Льоренте в атаката.“

„Засега няма прогрес с Аморебиета, но очакват положителен отговор от неговите представители. Знаем, че играчът иска да поднови своя договор.“

Договорът на Льоренте има клауза за освобождаване срещу 29 милиона паунда. Миналият месец баската телевизия „Еускал Телебиста“ съобщи на своя уебсайт:

„Фернандо Льоренте иска да напусне „Атлетик“ и е съобщил това на директорите в петък. Играчът посочи за това причини, свързани с футбола.“

Тази седмица се появиха слухове в Италия и Испания, че „Атлетик Билбао“ са отхвърлили оферта от „Ливърпул“ на стойност 12 милиона евро за Фернандо Аморебиета, като мърсисайдци подготвят нова оферта за 27-годишната звезда.

Фернандо Аморебиета, когото феновете на „Атлетик“ наричат „Неукротимия“, има клауза за освобождаване от 26 милиона паунда, но неговият договор изтича през юни 2013 година, което означава, че неговият клуб или трябва да му предложи нов договор, или да рискува да го загуби, без да получи никакви пари за него.