Брендън Роджърс с шест важни трансферни цели за този прозорец, Керъл ще бъде продаден при оферта от поне 17 милиона паунда

Брендън Роджърс

Брендън Роджърс

Според източник, близък до „Ливърпул“, Борини, Алън и Шахин са били в оригиналния списък на Брендън Роджърс от шест важни трансферни цели за този сезон и поради тази причина мениджърът на „червените“ е много доволен, че тримата дойдоха на „Анфийлд“.


Клинт Демпси е още един футболист от този списък. Ако иска да се присъедини към „Ливърпул“, американският футболист трябва да премине през сложен съдебен казус,  чийто резултат засега остава неизвестен. Мърсисайдци не са се справили добре със ситуацията и ръководството на клуба е признало това на Роджърс.

Останалите две трансферни цели най-вероятно няма да дойдат на „Анфийлд“ този трансферен прозорец поради различни причини. Все пак има шанс за един от тези футболисти.

Джо Алън е бил по-напред в списъка от Гилфи Сигурдсон, но Брендън Роджърс е смятал, че Алън ще дойде през 2013 година. Северноирландският мениджър на „Ливърпул“ е прекратил интереса си към Сигурдсон, след като е станало ясно, че Шахин може да дойде на „Анфийлд“.

Сумата на наема на Нури Шахин е 2,5 милиона паунда плюс заплатата на турския полузащитник. В договора има опция за закупуване, но и трите замесени страни имат опция да се откажат от това.
[googlead]
„Ливърпул“ е отправил официално запитване за Адам Джонсън, но Роджърс е решил, че има по-добри опции за 15-те милиона, които трябваше да платят мърсисайдци за крилото на „Съндърланд“. Джонсън не е бил в основния списък на Роджърс.

Рахийм Стърлинг е направил много добро впечатление на Брендън Роджърс и се очаква да играе много през този сезон като титуляр. Роджърс иска да види как ще се развие младият футболист, преди да подсили тази зона от отбора си.

Брендън Роджърс има пари за трансфери и „Фенуей Спортс Груп“ го подкрепят. Твърди се, че Роджърс е много умен и комбинативен и нарочно прави така, че да изглежда, че клубът няма много пари за трансфери. 

Роджърс иска да се раздели с Джо Коул, Чарли Адам и Джей Спиъринг. Северноирландецът е наследил този проблем от предишните треньори на клуба, но иска да се справи по подходящия начин.

Анди Керъл ще бъде продаден, ако някой направи оферта за него от поне 17 милиона паунда. Брендън Роджърс има набелязан заместник от Испания на английския национал. Трансферът на Керъл трябва да случи, ако ще се случва, в началото на тази седмица, тъй като Роджърс няма желание да закупи футболиста от Испания заради повишаването на цените на футболистите към края на трансферния прозорец.

Роджърс е разговарял с Жозе Моуриньо поне четири пъти през тази седмица за заместника на Керъл. Футболистът не играе за „Реал Мадрид“, но според Моуриньо той ще бъде идеален за новата система на „Ливърпул“ и е препоръчал на Брендън Роджърс да изпрати скаути, за да го наблюдават.