„Фенуей Спортс Груп“ взели решение да се разделят с Брендън Роджърс още в края на миналата година, поддържат контакти с Юрген Клоп и Карло Анчелоти

Brendan Rodgers 2014 (cropped)Според един от най-достоверните източници на блога, ръководството на „Ливърпул“ е взело решение да освободи Брендън Роджърс от поста му на мениджър през миналата година. Източникът цитира официално лице на мърсисайдци, според което решението е било взето в края на 2014-а година и оттогава насам „червените“ се опитват да намерят негов заместник.

Твърди се, че Джон Хенри е бил убеден от своите партньори да не нарежда на Йън Айре да назначи временен мениджър на клуба, тъй като според „Фенуей“ Колин Паскоу не е бил подходящ за тази задача и е нямало да се справи с работата до лятото. Според официалното лице на „Ливърпул“, американците са очаквали феновете да проявят търпение до лятото, но заради липсата на мениджър, когото феновете да харесват, не е имало кой да успокои напрежението и да призове към спокойствие.

„Фенуей Спортс Груп“ са разговаряли през лятото с Юрген Клоп, Карло Анчелоти и Франк де Бур. Единствено Франк де Бур е дал своето съгласие да работи при сегашната структура на клуба. Лагерът на Юрген Клоп е дал да се разбере, че германецът предпочита да работи с футболен директор вместо с усложнения трансферен комитет, ако се освободи място на „Анфийлд“ в бъдеще, но на този етап е искал да си почине и да обмисли нещата. Карло Анчелоти е отхвърлил предложението на „Ливърпул“ и също е казал, че иска време да си почине.

„Фенуей“ са обсъждали кандидатурите и на други треньори, но Джон Хенри е наложил своя авторитет и е казал, че клубът трябва да играе в „Шампионската лига“ и собствениците трябва да наемат един от тези специалисти, които са преследвали. Хенри е пожелал клубът да прекрати разговорите с Франк де Бур.

Джон Хенри е бил много ядосан, че отборът не е успял да наеме нов мениджър през лятото. „Фенуей“ са били посъветвани да поддържат контакти с Юрген Клоп и Карло Анчелоти, което и са направили с цел да сменят Брендън Роджърс като водач на „Ливърпул“, освен ако северноирландецът не сътвори някакво чудо. Това не се случва до този момент, така че американските собственици на мърсисайдци продължават с първоначалния си план.

Те не се притесняват да освободят Роджърс въпреки обезщетението, което трябва да му платят, но не искат да поемат отново риск с недоказан мениджър единствено и само заради промяната. „Фенуей“ са идентифицирали кандидатите, които желаят, и са готови да изчакат дори цяла година, само и само да ги наемат, като обратното броене е започнало в края на миналата година.

„Фенуей Спортс Груп“ искат да включат в портфолиото си клуб с нова трибуна, великолепни условия за корпоративните клиенти, значителна сделка с някои спонсори, свързани с трибуната, място в „Шампионската лига“ и нов мениджър.

Според източника, близък до „Анфийлд“, собствениците на „Ливърпул“ са отхвърлили оферта за клуба през тази година, въпреки че е била на по-висока цена, отколкото е оценяван клубът и разговорите са били в напреднала фаза. Миналата година американците също са разговаряли с потенциален купувач, но до оферта така и не се е стигнало.

„Фенуей“ са били близо до назначаването на футболен директор, но тяхната оферта е била отхвърлена.

Източникът разкри също така, че Йън Айре е определил идеята на Том Вернер преди две години да добави места за корпоративните клиенти на трибуната „Коп“ като „самоубийствена“.

„Ливърпул“ започват разговори с Карло Анчелоти

CarloAncelotti

Отборът на „Ливърпул“ се е свързал с Карло Анчелоти с предложение да поеме футболния клуб от Анфийлд.

„Фенуей Спортс Груп“ решиха да запазят Брендън Роджърс начело на „червените“ и го подкрепиха със сериозен трансферен бюджет и нови помощници. Собственикът на „Ливърпул“ Джон Хенри се надяваше, че бившият мениджър на „Суонзи“ може да промени нещата към по-добро, но нищо не се промени през този сезон.

„Ливърпул“ са спечелили само 16 точки в последните си 15 мача от първенството и изглежда, че нямат никакви идеи как ще се развива тимът в бъдеще.

Според всеобщото мнение в клуба, Брендън Роджърс трябва да победи в предстоящите два-три мача, за да спечели още време. Търпението на „Фенуей“ се изчерпва и те са готови да уволнят скоро Роджърс.

Италианският сайт „Калчомеркато“ информира, че „Фенуей Спортс Груп“ са започнали преговори с лагера на Карло Анчелоти и се надяват, че може да стигнат до сделка. Липсата на достатъчно средства прави задачата на американците трудна, но всички страни смятат, че може да се намери решение, което да удовлетвори както „Фенуей“, така и Анчелоти.

Според източник на журналиста Дейв О’Конъл, работил заедно с Анчелоти, италианецът често е говорил с голямо уважение за „Ливърпул“ и за неговите фенове.

„Фенуей Спортс Груп“ посещават Южна Азия

John W Henry-Fenway (cropped)Според един от най-достоверните източници на „Ливърпул.Опература.Инфо“, американските собственици на „Ливърпул“ са посетили Индия.

„Фенуей“ са имали среща с неназован все още индийски бизнесмен, който притежава клуб от Индийската Суперлига и е известен в региона. Твърди се, че индийците са се свързали с „Ливърпул“ с надеждата, че може взаимно да са си полезни.

Индийският бизнесмен, чието лично богатство не е достатъчно да субсидира „Ливърпул“, иска да види мърсисайдци отново на върха. Според слуховете „Фенуей Спортс Груп“ са проявили интерес само към финансовата страна на сделката, което е притеснило лагера на индийския бизнесмен.

Въпреки това американските собственици са поканили индийците на среща в Англия, като се смята, че те са посетили и други клубове от Висшата лига. След това „Фенуей“ са посетили Индия по свое желание, но това по-скоро е било пиар от страна на американците.

Твърди се, че „Фенуей Спортс Груп“ не се интересуват да работят заедно с индийците въпреки популярността на „Манчестър Юнайтед“ в региона и броя на потенциалните футболни фенове.

Кралското семейство на Дубай иска да придобие футболен клуб „Ливърпул“

Джон Хенри и Маруан Икбал Абедин

Джон Хенри и Маруан Икбал Абедин

Сайтът „Уинър Спортс“ разкри в ексклузивен материал миналата седмица, че кралското семейство на Дубай води разговори в момента да купи футболен клуб „Ливърпул“.

Според източници, близки до кралското семейство, разговорите между клуба и Маруан Абедин, който е част от ръководството на най-голямата компания в Дубай, занимаваща се с имоти, са напреднали в последните няколко седмици.

Инвеститорската група е подкрепена финансово от дубайската кралска фамилия Ал Мактум. „Уинър Спортс“ цитират източник, според който „Фенуей Спортс Груп“ искат да продадат сега клуба, след като „Висшата лига“ сключи рекордна сделка за телевизионните права на съревнованието през февруари тази година на стойност пет милиарда паунда.

Твърди се, че Джон Хенри смята, че клубовете не са поставени при равни условия, след като президентът на „УЕФА“ Мишел Платини обяви, че регламентът на финансовия феърплей ще бъде облекчен.

Източник на „Уинър Спортс“ заяви: „Г-н Хенри е обезверен и разочарован.“

Ако се вярва на слуховете, американските собственици на мърсисайдци искат повече от 700 милиона долара (450 милиона паунда) за „Ливърпул“.

Източник на „Уинър Спортс“ в Обединените арабски емирства каза: „Управляващите искат да инвестират в други сектори, като туризма например, след огромното спадане на цените на петрола. Придобиването на престижен футболен клуб може да им помогне да постигнат определени цели.“

Блогът съобщи за разговорите между Абедин и „Фенуей“ през ноември месец миналата година.

В същото време сайтът „Zapsportz.com“, зад който стои бившият мениджър на Англия Глен Ходъл, цитира свой източник, близък до „Анфийлд“, според който няма истина в новината, разпространена от „Уинър Спортс“. „Zapsportz.com“ твърдят, че са отправили запитване към техен източник, който е служител на „Ливърпул“, дали има нещо вярно в новината на „Уинър Спортс“, на което източникът е отговорил:

„Това не е ли във връзка със собствеността (на „Ливърпул“)? Ако е това, тогава е пълна глупост.“

„Ливърпул“ и „Манчестър Юнайтед“ в борба за млада бразилска звезда, сравнявана с Неймар и Кака

Според сайта „Torcedores.com“ „Ливърпул“ и „Манчестър Юнайтед“ искат бразилския тийнейджър Фабрисио Оя.

Мърсисайдци и „червените дяволи“ са направили оферти за 16-годишната млада звезда през лятото, но те са били набързо отхвърлени от клуба на Оя – „Коринтианс“.

Оя е сравняван с Неймар и Кака и е смятан за един от най-обещаващите млади играчи в Бразилия. Той спечели световното първенство за футболисти до 17-годишна възраст, като отбеляза на финала.

Фабрисио Оя подписа наскоро първия дългосрочен договор с бразилския клуб.

Джеймс Пиърс: „Фенуей“ няма да уволнят Брендън Роджърс; Джордан Хендерсън отлита до САЩ

Brendan Rodgers LFC 2013Според журналиста на „Ливърпул Екоу“ Джеймс Пиърс собствениците на „Ливърпул“ „Фенуей Спортс Груп“ няма да уволнят Брендън Роджърс след двете последователни загуби на мърсисайдци. Пиърс заяви, че това е „немислимо“ в средата на септември.

Джеймс Пиърс каза: „Немислимо е собствениците да натиснат паник бутона в средата на септември.“

„“Фенуей Спортс Груп“ няма да уволнят Роджърс след двете загуби.“

„Но има съмнения дали феновете на клуба ще продължат да подкрепят мениджъра.“

„По време на предсезонната подготовка Роджърс говори за новата спортно-техническа посока, в която иска да поведе клуба. Ако това е бъдещето, то то изглежда мрачно.“

„Ингс игра по лявото крило поради някаква странна причина. Ще остане загадка защо той не игра рамо до рамо с Бентеке.“

„Нещата могат да бъдат поправени, но времето на Роджърс започна да изтича.“

Крис Баском от „Дъ Телеграф“ допълни: „Отборът на „Ливърпул“ изглеждаше ужасно.“

„Роджърс трябва да подобри резултатите и представянето на тима, или в противен случай „Фенуей“ ще се обърнат към мениджърите, които в момента са без работа.“

В същото време източник на блога, близък до „Анфийлд“, разкри, че капитанът на „червените“ Джордан Хендерсън ще лети до САЩ за операция, която ще реши проблемите му с контузиите.