Клинт Демпси, Джордан Хендерсън

Отборът на „Ливърпул“ е готов да предложи по-голяма оферта за Клинт Демпси, ако „Фулъм“ откажат да намалят последното си контра-предложение.

Полузащитникът на „Ливърпул“ Джордан Хендърсън е наличен за трансфер. Отборът на „Стоук Сити“ е направил запитване за футболиста. Споменава се сума от осем милиона паунда.

Йоси Бенаюн, Леандро Дамиао

Според „Скай Спортс“ отборът на „Ливърпул“ е направил запитване за Йоси Бенаюн.

Твърди се, че „червените“ искат да вземат 32-годишния футболист под наем от „Челси“.

Източници, близки до мърсисайдци, отхвърлиха този слух.

Бразилският нападател Леандро Дамиао беше предложен на „Ливърпул“ по-рано през деня, но мърсисайдци отхвърлиха офертата заради високите лични условия на играча.

Даниел Стъридж, Клинт Демпси

Отборът на „Ливърпул“ е направил ново запитване за Даниел Стъридж.

Мърсисайдци се опитват да стигнат до споразумение с „Фулъм“ за Клинт Демпси. Американският футболист очаква официално разрешение от лондонския тим, за да премине медицински прегледи на „Анфийлд“.

Клинт Демпси пътува до „Съндърланд“ в четвъртък

Клинт Демпси

Клинт Демпси

Според източник на блога Клинт Демпси ще пътува до „Съндърланд“ от лондонското летище „Хийтроу“, като ще пристигне в четвъртък сутринта на „Нюкасъл Интернешънъл Еърпорт“.


Пътуването е организирано от футболен клуб „Съндърланд“.

Твърди се, че „Съндърланд“ са договорили трансферната сума с „Фулъм“ за Демпси. Американският футболист ще струва на „черните котки“ 10 милиона паунда.

Личните условия на футболиста все още не са договорени, но това най-вероятно ще бъде формалност.

Все още има време „Ливърпул“ да достигнат до споразумение с „Фулъм“. Източникът по никакъв начин не твърди, че Демпси ще подпише за „Съндърланд“ или Демпси няма да подпише за „Ливърпул“.

Брендън Роджърс недоволен от Усама Асаиди

Усама Асаиди

Усама Асаиди

Според източник на блога новото попълнение на „Ливърпул“ Усама Асаиди не е направило добро впечатление засега.


Професионалното отношение на футболиста не е на необходимото ниво – Асаиди се оплаква от това, че му е скучно в хотела, оплаква се от храната и от това, че не разбира какво му говорят хората.

Дори е пропуснал една тренировка, като се оправдал с това, че никой не го е взел от хотела. Практиката в клуба е всеки, който има нужда от транспорт, да се обажда на офиса, за да му бъде организиран такъв.

Брендън Роджърс засега не е доволен от Усама Асаиди, което повдига въпроса защо крилото беше привлечено на „Анфийлд“, след като северноирландецът твърди, че проучва внимателно своите трансферни цели.

Източник: „Копток“

Брендън Роджърс с шест важни трансферни цели за този прозорец, Керъл ще бъде продаден при оферта от поне 17 милиона паунда

Брендън Роджърс

Брендън Роджърс

Според източник, близък до „Ливърпул“, Борини, Алън и Шахин са били в оригиналния списък на Брендън Роджърс от шест важни трансферни цели за този сезон и поради тази причина мениджърът на „червените“ е много доволен, че тримата дойдоха на „Анфийлд“.


Клинт Демпси е още един футболист от този списък. Ако иска да се присъедини към „Ливърпул“, американският футболист трябва да премине през сложен съдебен казус,  чийто резултат засега остава неизвестен. Мърсисайдци не са се справили добре със ситуацията и ръководството на клуба е признало това на Роджърс.

Останалите две трансферни цели най-вероятно няма да дойдат на „Анфийлд“ този трансферен прозорец поради различни причини. Все пак има шанс за един от тези футболисти.

Джо Алън е бил по-напред в списъка от Гилфи Сигурдсон, но Брендън Роджърс е смятал, че Алън ще дойде през 2013 година. Северноирландският мениджър на „Ливърпул“ е прекратил интереса си към Сигурдсон, след като е станало ясно, че Шахин може да дойде на „Анфийлд“.

Сумата на наема на Нури Шахин е 2,5 милиона паунда плюс заплатата на турския полузащитник. В договора има опция за закупуване, но и трите замесени страни имат опция да се откажат от това.

Джей Спиъринг

Отборите на „Ливърпул“ и „Болтън“ преговарят за полузащитника на мърсисайдци Джей Спиъринг.

„Ливърпул“ искат три милиона паунда, докато „Болтън“ са започнали преговорите от два милиона паунда. Има слухове, че двата клуба ще стигнат до сделка на 2,6 милиона паунда.