„Ливърпул“ и „Уест Хам“ продължават да преговарят за Керъл

Анди Керъл

Анди Керъл

Според източници на блога отборите на „Ливърпул“ и „Уест Хам“ продължават да преговарят за Анди Керъл, като „чуковете“ вярват, че може да стигнат до сделка.


„Уест Хам“ се опитват да убедят нападателя на мърсисайдци, че ако премине под наем в Лондон, ще бъде добре за неговата кариера.

Въпреки това Анди Керъл продължава да иска да се завърне в „Нюкасъл“ и поради тази причина „свраките“ не искат да увеличат своята оферта, тъй като са в силна позиция.

В същото време се твърди, че агентът на Мартин Шкъртел продължава да се опитва да намери по-добри условия за своя клиент в друг клуб.

Още трансферни новини, свързани с Джо Алън и Гастон Рамирес, може да прочетете в сайта „Отбор.bg“ тук.

„Манчестър Сити“ с оферта от 13 милиона паунда за Даниел Агер

Даниел Агер

Даниел Агер

Според английския вестник „Мирър“ отборът на „Манчестър Сити“ е направил оферта от 13 милиона паунда за Даниел Агер.


„Ливърпул“ се изправят пред битка да запазят 27-годишния си централен защитник и, ако се вярва на слуховете, датчанинът е казал на Роджърс, че иска да напусне „Анфийлд“.

Отборите на „Реал Мадрид“ и „Барселона“ също имат интерес към Агер. Редовните читатели на блога знаят, че Даниел Агер вече отказа оферта от страна на Жозе Моуриньо.

Шампионите на „Премиършип“ са направили офертата миналата седмица, но тя е била отхвърлена от страна на „Ливърпул“. „Гражданите“ са готови да увеличат своята оферта.

Според слухове, идващи от клуба, Даниел Агер иска да остане на „Анфийлд“, така че засега няма причина да се вярва на „Мирър“.

„Уест Хам“ с оферта от 17 милиона паунда за Анди Керъл

Според сайта „Ел Еф Си Онлайн“ „Уест Хам“ са готови да счупят своя трансферен рекорд с оферта от 17 милиона паунда за Анди Керъл.

Анди Керъл може да мине под наем в лондонския клуб, след което да премине за постоянно през следващия сезон.

Въпреки офертата на „Уест Хам“ се твърди, че Анди Керъл предпочита да премине в „Нюкасъл“.

„Ливърпул“ се срещат с агента на Гастон Рамирес

Гастон Рамирес

Според източник, близък до „Ливърпул“, официални представители на мърсисайдци са се срещнали с Пабло Бетенкорт – агентът, който представлява Гастон Рамирес.


Бетенкорт си призна преди време, че е в Обединеното кралство за разговори с „клуб от „Премиършип“”, което доведе до редица спекулации за това кой отбор може да бъде.

„Ливърпул“ полагат много усилия, за да привлекат 21-годишния футболист на „Анфийлд“, но са изправени пред конкуренцията на други отбори от „Висшата лига“. Бетенкорт се опитва да наклони везните в полза на „Манчестър Сити“, но според достоверна информация Рамирес иска да чуе офертата на „Ливърпул“.

Източникът сподели: „Играчът не е мотивиран от парите.“

„Има много голяма възможност „Ливърпул“ да успеят да приключат успешно сделката. Разговорите с агента не бяха нито положителни, нито отрицателни, но има шанс той (Гастон Рамирес) да се присъедини към Брендан (Роджърс) след последния мач в Америка.“

Въпреки положителната информация за феновете на „Ливърпул“ относно Рамирес, все още не е ясно дали уругвайският футболист ще дойде на „Анфийлд“. Агентът на играча определено иска да наклони везните в полза на „гражданите“. Разбира се, играчът, а не агентът ще вземе крайното решение за това къде ще играе следващия сезон.

Източник: „Копток“

Вярваш ли, че Гастон Рамирес ще дойде на "Анфийлд"?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

„Ливърпул“ привличат скаутите Нюман и Фернандес от „Манчестър Сити“

„Дейли Мейл“ съобщава, че скаутите на „Манчестър Сити“ Роб Нюман и Дейвид Фернандес ще се присъединят към „Ливърпул“.

Клубът от „Анфийлд“ вече привлече Дейвид Фалоус за главен скаут на клуба, както и Бари Хънтър. Двамата също идват от „гражданите“.

Източник, близък до „Сити“ и „Анфийлд“, разкри преди време детайли как работи системата на техните скаути.

Източникът каза: „Назначението на Бари Хънтър и Дейв Фалоус ми дава надежда за начина на работа, който искат да наложат „Фенуей Спортс Груп“.“

„Двама мои колеги от „Найк“, един от които е Брайън Марууд, напуснаха „Найк“, за да работят за „Сити“, когато арабите закупиха отбора. И двамата бяха привлечени от бившия изпълнителен директор Гари Кук.“

„Марууд е де факто футболният директор в „Сити“. Той преработи системата, по който клубът прави бизнес на трансферния пазар, заедно с бившия технически директор на „гражданите“ Майк Риг (който последва Хюз в „Куинс Парк Рейнджърс“).“

„“Сити“ имат една от най-големите бази от данни за футболисти от целия свят. По-голямата част от нея е попълнена от самия клуб, а не е аутсорсната към някоя от скаутските мрежи, които повечето клубове ползват. Системата изглежда като „Футбол Мениджър“ на стероиди. Играчите се оценяват от „A*“ надолу. „А*“ са играчи като Роналдо и Меси – играчи, които надали ще бъдат налични за трансфер, но за които „Манчестър Сити“ ще направи всичко възможно да ги привлече, ако се окаже, че има възможност. Играчите се оценяват на база техните футболни качества. Интересна е ролята на хората, които са близо до главния скаут. Дейв Фалоус беше част от този екип. Когато „Сити“ набележат даден играч, екипът проверява неговото минало, неговия начин на живот, заплатата, която би искал и т.н. По този начин клубът разбира дали играча ще пасне на отбора. Това е футболната версия на „Манибол“ – намаляване на риска от това някой трансфер да се окаже несполучлив.“

„Процесът работи по следния начин. Мениджърът набелязва кои позиции трябва да бъдат подсилени. След това се събира заедно с главния скаут и всички останали души, които отговарят за наемането на нови служители. Всички заедно набелязват петте най-добри опции за този пост, вземайки предвид бюджета на отбора, дали футболистът е наличен и т.н. След това екипът наблюдава играчите в продължение на три-четири мача. Фелоус прави досиета на всяка една от трансферните цели, базирани на информацията от скаутите и на информацията, която той е събрал. Мениджърът, футболният директор, главният скаут и мениджърът на личния състав накрая решават кой от футболистите да привлекат.“

„Хънтър и Фалоус ще направят „трансферен комитет“, на който ще разчита Брендън Роджърс. Хънтър ще говорили лично с Роджърс, докато Фалоус ще се отчита директно на „Фенуей“, а не на Йън Айре или някой друг негов заместник.“

„Само трима играчи в „Сити“ са били закупени по искане на мениджъра и не се минавали по този процес – Балотели, Савич и Харгрийвс.“

Източници: „Дейли Мейл“, „Копток“

Защитник на „Ливърпул“ отказа да премине в „Наполи“

Мартин Шкъртел

Мартин Шкъртел

Според последните слухове защитникът на „Ливърпул“ Мартин Шкъртел е отказал възможността да играе в „Серия А“ в отбора на „Наполи“.


Бъдещето на 27-годишния футболист е много обсъждано през това лято, като „адзурите“ са направили опит да го привлекат в Италия.

Според „Тутоспорт“ неаполитанците са се срещнали с агента на играча, но са получили отговор, че Шкъртел иска да остане на „Анфийлд“.

Твърди се, че „Наполи“ са били готови да дадат 10 милиона евро за Шкъртел, но сега „Ливърпул“ са уверени, че футболистът ще остане на „Анфийлд“.