Брендън Роджърс напусна „Суонзи“

Брендън Роджърс напусна „Суонзи“, за да стане новия мениджър на „Ливърпул“.

Мърсисайдци в момента подготвят официално изявление, което да публикуват на сайта на отбора.

Твърди се, че Роджърс е подписал 3-годишен договор с „Ливърпул“.

Брендън Роджърс, Роберто Мартинес, Еден Азар

Според източник, близък до треньорските кръгове в „Лондон“, Брендън Роджърс е изключително уважаван сред своите колеги.

Философията и методите на мениджъра на „Суонзи“ допадат на запознатите с играта, като един от лондонските треньори сподели: „Той е роден победител и ще спечели много отличия в кариерата си.

Отношението към Роберто Мартинес също е положително, макар и да не е толкова възхваляван, колкото Брендън Роджърс.

В същото време източникът е споделил, че Еден Азар е успял да ядоса със своето отношение няколко футболисти на „Челси“ още преди да е подписал официално.

Източник: „Копток“

Брендън Роджърс срещу Роберто Мартинес

Според запознати със събитията на „Анфийлд“ „Фенуей Спортс Груп“ предпочитат да назначат Брендън Роджърс за новия мениджър на „Ливърпул“.

В момента има проблем с договора между Роджърс и „Суонзи“, като той трябва да бъде решен в най-скоро време. Ако това не се случи, американските собственици на „Ливърпул“ ще назначат Роберто Мартинес.

„Фенуей“ се опитват да назначат всички до пресконференцията в петък, на която се очаква Луис ван Гаал да бъде обявен за новия футболен директор на клуба.

„Ливърпул“ питат „Суонзи“ за клаузата за напускане на Брендън Роджърс

Според източник, близък до финансовия отдел на „Ливърпул“, мърсисайдци очакват потвърждение от „Суонзи“ за условията в договора на Брендън Роджърс, ако той реши да напусне.

Очаква се „Фенуей“ да се опитат да се договорят за по-малко пари с „лебедите“.

Слухове: Луис ван Гаал се присъединява към „Ливърпул“

Луис ван Гаал

Луис ван Гаал

Според слухове от вчера вечерта Луис ван Гаал очаква „Ливърпул“ да обявят до края на седмицата, че холандецът се е съгласил да работи за мърсисайдци.


Засега няма изказвания на Ван Гаал по въпроса, както и не е ясно дали бившият мениджър на „Байерн“, „Барселона“ и „Аякс“ ще бъде назначен като футболен директор или като мениджър на „червените“.

Собствениците на клуба се свързаха с Ван Гаал за ролята на футболен директор в отбора, но холандецът изрази желание да води клуба на терена.

В същото време се очаква американците да пристигнат в Англия днес или утре, като все още няма потвърждение за това.

Роберто Мартинес няма да има пресконференция във вторник

Утре отборът на „Уигън“ няма да има пресконференция, въпреки твърдението на повечето английски медии, че Роберто Мартинес ще направи изявление за своето бъдеще.

Сайтът „Уигън Тудей“ цитира „Ивнинг Пост“, според който Роберто Мартинес в момента е в Барбадос и все още не е решил дали иска да приеме предизвикателството на „Анфийлд“, или не.

Роберто Мартинес е фаворит за поста мениджър на „Ливърпул“, но според запознати с делата на „червените“, американските собственици на клуба предпочитат най-вече Брендан Роджърс.

Засега шансовете на Рафаел Бенитес не са големи, но бившият мениджър на „Ливърпул“ може да получи шанс, ако Мартинес се откаже.

Източник, близък до Бенитес, сподели: „Рафа има оферти от други големи клубове в Европа, но той иска да се докаже още веднъж на „Анфийлд“.“

Източници: „Уигън Тудей“, „Копток“

Брендан Роджърс, Роберто Мартинес, Юрген Клоп, Йън Айре

Брендан Роджърс

Брендан Роджърс

Според източник, близък до „Анфийлд“, собствениците на „Ливърпул“ предпочитат мениджъра на „Суонзи“ Брендан Роджърс пред Роберто Мартинес, въпреки че мениджърът на „Уигън“ остава фаворит според букмейкърите да наследи Кени Далглиш.


Роджърс може и да е отхвърлил първоначалното предложение на „Фенуей“, но е показал по един или друг начин, че ще приеме мястото, ако му бъде предложено реално.

Мениджърът на „Суонзи“ е предпочел да не приеме официално предложението за разговор с американците, за да не наруши хармонията и бойния дух в клуба от Уелс.

Юрген Клоп продължава да бъде свързван с „червените“, като неговата кандидатура се харесва от хората, които участват в избора на нов мениджър на „Ливърпул“.

В същото време стана ясно, че изпълнителният директор на „Ливърпул“ Йън Айре със сигурност е в отпуска в момента, което би трябвало да означава, че повечето неща са решени вече в клуба, но засега нямам потвърждение на това.

Днес се очаква да излезе още информация във връзка с „Ливърпул“ и Роберто Мартинес, което няма да е странно предвид постоянните изказвания на собственика на „Уигън“ Дейв Уилън.

Източник: „Копток“